tick 30 dagars öppet köp tick Lågprisgaranti tick Snabb Leverans tick Alltid 39kr frakt rating

Andra former av fjärrövervakning

Det är inte bara IP-kameror som fungerar som live övervakning av platser du inte kan närvara på. IP-kamerans stora fördel är att den går att följa varifrån i världen som helst, vilket de andra varianterna inte ger möjlighet till. Det finns dock andra fördelar med de olika alternativen, som kanske är viktigare för just dig än att kunna kolla läget hemma medan du softar på ett hotellrum i Karibien.

Fjärrövervakning utan internet

Det finns två typer av övervakningssystem man följer live som inte kräver en internetuppkoppling, det ena är GSM-larmet, och det andra är 3G-kameran.

Som hörs på namnen så använder dessa system sig av GSM-nätet respektive 3G-nätet för att skicka sina signaler till dig.

GSM-larm

GSM-larmet är den enklare formen, som bara kräver ett GSM-simkort och GSM-täckning för att fungera. Den arbetar med rörelsedetektor och skicka notifikationer via MMS om något rör sig framför den. Detta är ett billigt och effektivt sätt att skydda sig mot inbrott, brand, vattenläckor och annat i t ex en sommarstuga, eller hemma när man själv t ex är på jobbet.

De nyare GSM-larmen har också inspelningsförmåga och spelar in videosnuttar när något registreras. Dessa sparas på ett minneskort.

3G-kamera

Med en 3G-kamera får du samma smarta larmfunktion eftersom du notifieras när kameran uppfattar rörelse, men denna går dessutom att följa via både rörliga bilder och ljud.

Allt som behövs är ett 3G-simkort och 3G-täckning. Det finns flera olika modeller av 3G-kameror hos oss på prylstaden.se, välj en som passar för dina behov.

Spionprylar

Många av våra IP-kameror finns i kategorin Spionkameror eftersom just IP-kameran är den mest effektiva att använda för att spionera. En spionkamera kan se ut på många olika sätt: som en penna, en väggklocka, eller en brandvarnare. De är så finurliga att de aldrig upptäcks!